Jeugd: SHOT 3 haalt zijn gram tegen Taverzo

Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 8 zij 2}Na de slechte ervaring van vorige week was het tijd voor nieuwe kansen. Er werd gespeeld door Michael, Reinier en Roy. Luuk was dit keer dubbelaar. Met 8-2 werd een mooie overwinning geboekt.

Michael mocht beginnen tegen Pijnenborg. Hij had beterschap beloofd en bracht dit ook in praktijk. Hij won zijn sets redelijk moeiteloos met 11-6, 11-9 en 11-7. Roy speelde als tweede, tegen Moelchand. Ook Roy deed deze keer serieus zijn best. De eerste won hij met 11-6. De tweede met 11-9 en in de derde maakte hij het nog even spannend, maar won verdiend met 12-10. Hierna kwam Reinier achter de tafel tegen Basiran. Reinier verloor de eerste heel ongelukkig met 11-9. Daarna keerde het tij en liet Reinier zien uit welk hout hij gesneden is: 11-7, 12-10 en 11-9.

Het dubbel werd deze maal verzorgd door Luuk en Michael. Zij gingen voortvarend van start, de eerste set werd gewonnen met 11-9, de tweede met 21-19. Daarna keerde het tij. Luuk en Michael waren niet geconcentreerd met tafeltennis bezig. Maar dat gebeurt als je liefdesverdriet hebt. De derde, vierde en vijfde set werden allen verloren met respectievelijk 11-9, 11-9, en 11-6. Bij de rust was de stand daardoor 3-1 in het voordeel van SHOT.
Na de pauze mocht Roy beginnen tegen Pijnenborg. De eerst set werd gewonnen met 12-10, de tweede met 11-6. Roy leek dus op de goede weg. Hij kon die weg echter in de derde set niet vasthouden en verloor deze met 11-6. De vierde set kreeg Roy het spel volledig in zijn greep en won deze met 11-8. Stand 4-1 in het voordeel van SHOT. De volgende set werd gespeeld door Michael tegen Basiran. De eerste set kreeg Michael net niet voldoende greep op het spel waardoor hij deze met 12-10 verloor. In de volgende sets greep hij verdiend de macht en won deze met respectievelijk 11-4, 11-7 en 11-7. Hierdoor werd de tussenstand 5-1 in het voordeel van SHOT.

Reinier speelde vervolgens tegen Moelchand. Reinier kon geen vat op het spel van de tegenstander krijgen en verloor de wedstrijd met 12-10, 11-9 en 14-12. Tussenstand 5-2. Hierna moest Roy tegen Basiran. Roy liet zien dat hij vandaag tot alles in staat was en speelde een heel goede wedstrijd. Hij won met 12-10, 11-3 en 11-9. Tussenstand 6-2 voor SHOT.

Reinier mocht zijn laatste wedstrijd spelen tegen Pijnenborg. Reinier had vandaag duidelijk niet zijn dag ondanks het feit dat hij vocht voor alles wat hij waard was. Hij won de eerste set met 11-8. Daarna verloor hij een heel moeizame set met 13-11 en de volgende met 11-8. Op het punt dat iedereen dacht dat het voor Reinier afgelopen was krabbelde hij overeind en won de set met 11-7. Er was dus een vijfde set nodig. Het werd een spannende set waarbij de toeschouwers het af en toe benauwd kregen maar Reinier zette hem toch in op winst 11-9. Hierdoor werd de tussenstand 7-2. De laatste wedstrijd van vandaag was voor Michael tegen Moelchand. De eerste set ging eenvoudig naar Michael die deze met goed spel won 11-8. De tweede liet Michael het weer liggen en speelde heel wisselvallig. Hij verloor deze met 11-7. Nadat zijn teamgenoten op hem inpraatten tijdens de tussenpauze, begreep Michael wat er van hem verlangd werd en voerde dat perfect uit hetgeen resulteerde in twee overwinningen 11-6 en 11-7.

De einduitslag werd daardoor 8-2 in het voordeel van SHOT 3. De beleving van het spel van deze dag was een stuk beter en intenser dan vorige week. Zet deze tendens door naar de komende weken en laat ons genieten van dit mooie tafeltennis.