Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op 11 april 2010 deed een bijzondere Shot-delegatie mee aan een bijzonder toernooi in het sportcentrum van de TU Eindhoven. Er de prijs was nog meer bijzonder!

Dit toernooi wordt georganiseerd door het Confuciuscollege (een Chinese talenuniversiteit met haar roots in China) en in principe alleen toegankelijk voor Chinese tafeltennisspe(e)lers (sters).
Soms worden enkele spelers van andere nationaliteiten uitgenodigd.
Mij (Harry Kapel) viel deze keer de eer te beurt om namens het Confuciuscollege een team te formeren.
Dit team bestond uit Kristijan Plesnik, Dennis South, Michiel van Amersfoort (Elan), Roy en Eileen.
Om 11.00 begon het toernooi. Elk team speelde eerst een single wedstrijd voor heren en een voor dames. Daarna een dubbel en daarna twee single wedstrijden voor heren. En dat zo elke ronde.

Ons team kwam in de kwartfinale zonder een wedstrijd te verliezen, won ook de kwartfinale,waar ze een speler uit de derde divisie en een vrouwelijke speler uit de tweede  divisie tegenkwamen. Daarna de halve finale. Ook deze werd gewoon een overwinning zonder een game af te staan.
Dat betekende dat het team de finale had bereikt. In de finale kwamen we oude bekenden tegen. Het dubbel  werd  gespeeld door Kristijan en Dennis tegen de twee landelijke spelers. Er werd eenvoudig gewonnen. Ook de single games waren allen voor ons team zodat we met grote overmacht kampioen werden.

Dit heeft waarschijnlijk als consequentie dat het team een trainingsstage in China heeft gewonnen!