Kinder TT feest

Jaarlijks organiseert SHOT in december het Kinder TafelTennis Feest (KTTF), ook wel het Basisscholierentoernooi genoemd. Dit toernooi is een leuke gelegenheid om kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar kennis te laten maken met de tafeltennissport.

In 2019 organiseren we dit toernooi in de herfstvakantie, op donderdag 24 oktober. De speeltijden zijn als volgt:

– Groep 4,5 en 6 spelen van 10:00u tot 13:30u

– Groep 7 en 8 spelen van 14:00u tot 17:30u

Zorg ervoor dat je een kwartier voor de start aanwezig bent!

Inschrijven

  • Wil je jezelf aanmelden aan te doen aan het KTTF? Schrijf je dan in via het Inschrijfformulier (inschrijving gesloten).
  • Wil  je namens één van de basisscholen of één van de BSO’s een aantal leerlingen inschrijven? Gebruik dan het Verzamelinschrijfformulier (inschrijving gesloten).
  • Alle informatie nog even op rijtje. Lees dan de uitnodiging.
  • Het toernooi promoten in een nieuwsbrief? Gebruik dan onderstaande flyer!
  • Vragen? Stuur een e-mail naar kindertafeltennisfeest@shot.nl

In 2018 was het KTTF voor het eerst in de herfstvakantie, en wel op donderdag 25 oktober. Bekijk hier de uitslagen van het toernooi. In 2017 vond het KTTF plaats op zaterdag 16december. Benieuwd hoe dit toernooi is gegaan? Lees dan het verslag of bekijk de foto’s!

 

Doelgroep

Alle leerlingen van het basisonderwijs kunnen aan dit toernooi meedoen. Jongens en meisjes zullen gescheiden van elkaar spelen. De deelnemers worden in leeftijdsgroepen ingedeeld: Groep 8, Groep 7 en Groep 5/6. Vanaf 2013 is er daarnaast ook een gezamenlijke groep voor jongens en meisjes uit groep 4. Afhankelijk van het aantal deelnemers per leeftijdsgroep kunnen de groepen eventueel anders ingedeeld worden.

Opzet

Het toernooi wordt opgedeeld in een aantal blokken. De indeling van blokken is afhankelijk van het aantal deelnemers. Een blok kan bijvoorbeeld een bepaalde leeftijdsgroep zijn. In ieder blok wordt gestart met poulewedstrijden zodat iedereen in ieder geval een aantal wedstrijden speelt. Na de poulewedstrijden volgen eventueel knock-out rondes om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Naast de individuele winnaars wordt ook een scholenklassement bijgehouden.

Rondje om de tafel

Veel mensen kennen het wel Het rondje om de tafel tafeltennis. Eén keer slaan, een rondje rennen om de tafel en weer achteraan in de rij aansluiten voor je volgende beurt. Wie de minste fouten maakt en het dus langst overblijft, wint. Dit jaar kent het KTTF ook een ‘rondje om de tafel’-wedstrijd. Aan het eind van ieder blok zal deze wedstrijd plaats vinden. En ook bij dit onderdeel is een leuk prijsje te winnen!

Belangrijk

SHOT beschikt over een beperkt aantal batjes. Het is dus verstandig om zelf een batje mee te nemen. Verder lopen er continu mensen het gebouw in en uit. Het is voor de organisatie onmogelijk om te zien wie er voor het Kinder Tafeltennis Feest komt en wie niet. We adviseren dan ook zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis te laten.

Wij hopen dat u zo voldoende informatie heeft. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar kindertafeltennisfeest@shot.nl